Scroll Top

Vaderdag

Vaderdag

Vaderdag is op de derde zondag van juni. Kinderen eren hun vaders door hen extra te verwennen. Nederlanders vieren deze dag om de vaderliefde te eren.

Viering

In veel landen wordt Vaderdag niet op de derde zondag in juni gevierd. België viert het bijvoorbeeld de tweede zondag van de maand. Andere plekken benaderen het feest met een religieuze invalshoek; in Duitsland en Zwitserland wordt het gevierd tijdens Hemelvaart. Ook, wordt Sint Jozef vaak aangehaald als Vaderdag; Sint Jozef was een vaderfiguur voor Jezus. Deze landen vieren Vaderdag op 19 maart.

Vaak doen kinderen iets speciaal voor hun vaders, zoals een ontbijt op bed of echte mannencadeaus. Bedrijven maken hier ook gebruik van door verschillende producten, zoals scheerapparatuur, elektronica of parfum onder de aandacht te brengen.

Geschiedenis

In 1937 begonnen Nederlanders voor het eerst Vaderdag te vieren op de derde zondag van oktober. Het idee is afkomstig van een vrouw die haar weduwnaar-veteraanvader, met wie ze was opgevoed, wou eren en bedanken.

Zie https://www.kalender-365.nl/feestdagen/

Date

zo, 15 jun 2025

Time

Hele dag
QR Code
Vrij
28
oktober
Hele dag

HerfstvakantieRepeating Event

De herfstvakantie is een schoolvakantie van één week. In Nederland valt deze meestal in oktober. Door de vakantiespreidinghebben niet alle kinderen in Nederland tegelijk vakantie. De data van de korte vakanties... ...

No event found!
Vorige Volgende