Scroll Top

Digitale safari op het Provinciehuis

Digitale safari op het Provinciehuis


[av_heading heading=’Digitale safari op het Provinciehuis’ tag=’h1′ style=’blockquote modern-quote’ size=’22’ subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” admin_preview_bg=” av_uid=’av-s2cwzk’][/av_heading]

Ingewikkelde vraagstukken en uitdagingen

Woensdag 12 december waren de leerlingen van mavo 3 te gast in het Provinciehuis van Utrecht. Leerlingen hebben in korte interviewsessies veel vragen en ideeën opgehaald bij de deelnemers van het evenement. Als ontwerpers hebben zij de vraagstukken rond luchtkwaliteit en een veilige, sociale leefomgeving in kaart gebracht en oplossingen bedacht.
In de sessie over luchtkwaliteit, hebben de leerlingen zelf concepten voor apps ontwikkeld en met app prototyping software een eerste digitale versie van een prototype van hun app gemaakt. In totaal zijn er in de luchtkwaliteit 4 app prototypes ontwikkeld in verschillende subgroepen.
De sessie over het ontwerp van je leefomgeving had een zelfde soort opzet. In plaats van app-prototypes, werd er in deze sessie toegewerkt naar een ontwerp van ansichtkaarten, een kaartje uit de leefomgeving van de toekomst. Deze ansichtkaarten worden verstuurd naar de provincie.
Het was een erg leuke, inspirerende dag waarin leerlingen veel hebben geleerd over de provincie en waar de provincie zich zoal mee bezighoudt. De leerlingen hebben zich als echte ontwerpers op een aantal ingewikkelde vraagstukken en uitdagingen  gestort en geprobeerd deze op te lossen. Hierin zijn ze goed geslaagd!