Scroll Top

Digitalisering in beweging

Digitalisering in beweging

Onderwijs op afstand

In het jaar 2020 hebben we plotseling thuisonderwijs moeten geven en krijgen. Ook nu geven we nog steeds onderwijs op afstand. Waarschijnlijk heb jij ook met thuisonderwijs te maken gehad. In een hele korte tijd moesten we veel via de laptop doen. Wist jij in één keer hoe alles werkte?

Nou, hier op het Globe College wisten ze ook nog niet alles hoor. Gelukkig kregen we toen twee i-coaches. Dat zijn twee medewerkers die heel veel van ICT weten. Zij hebben de docenten en leerlingen geholpen om goed met hun laptop om te gaan. Dat had als voordeel dat de docenten en leerlingen het thuisonderwijs snel konden opstarten.

ICT-lessen leerjaar 1 en 2

In leerjaar 1 en 2 krijgen de leerlingen sinds dit schooljaar ICT-les met behulp van een digitale lesmethode (Digit). Hier worden zij getraind hoe zij moeten werken met Word, PowerPoint en Excel. Aan het eind van het schooljaar, hebben de leerlingen de onderdelen Word en PowerPoint afgerond.

Leren werken met deze programma’s is niet alleen handig voor nu, maar zeker ook voor later!

Blended Learning

Het Globe College kiest ervoor het beste van twee werelden te verenigen. Enerzijds gebruiken we eigen laptops in de klas en aan de andere kant laten we het vertrouwde (werk)boek niet liggen. We noemen deze mix van leerstijlen blended learning.

Docenten van het Globe College zetten de laptop in, daar waar het ook écht een toegevoegde waarde heeft. Het gebruik van de laptop is een middel, geen doel. Niet in elke les zal dan ook evenveel gebruik worden gemaakt van de laptop.

Alles over het gebruik van laptops en Blended Learning vind je hier: Bring your Own Device.