Scroll Top

Sinterklaas

Sinterklaas

Het Nederlandse Sinterklaasfeest is een traditioneel feest dat jaarlijks op 5 december wordt gevierd. Het feest draait om de komst van Sinterklaas, een fictief personage gebaseerd op Sint Nicolaas, de beschermheilige van kinderen.

Volgens de Nederlandse traditie komt Sinterklaas uit Spanje met zijn stoomboot en brengt hij cadeautjes voor alle kinderen. De aankomst van Sinterklaas in Nederland wordt groots gevierd met een intocht, waarbij duizenden mensen langs de kades staan om hem welkom te heten.

Tijdens de periode voorafgaand aan 5 december, ook wel bekend als de Sinterklaastijd, worden er veel tradities gevolgd. Kinderen zetten hun schoen in de hoop dat Sinterklaas er ‘s nachts cadeautjes of snoep in zal doen. Ook zingen ze Sinterklaasliedjes en maken ze tekeningen om aan Sinterklaas te geven.

Op 5 december, op pakjesavond, worden de cadeautjes uitgedeeld. Families en vrienden komen samen om gezellig te eten en cadeaus uit te wisselen. Vaak worden de cadeaus vergezeld door gedichten, waarin op humoristische wijze hints of plagerijen worden gegeven over de ontvanger.

Een ander belangrijk onderdeel van het Sinterklaasfeest zijn de Pieten. (Tegenwoordig ook wel roetveegpieten genoemd.) Pieten zijn de helpers van Sinterklaas en worden vaak afgebeeld als vrolijke personen met een kleurrijk kostuum.

Het Sinterklaasfeest is een geliefd en gezellig feest voor zowel kinderen als volwassenen in Nederland. Het brengt mensen samen en zorgt voor veel plezier en verwachting in de donkere wintermaanden.

Date

do, 05 dec 2024

Time

Hele dag
QR Code
Vrij
28
oktober
Hele dag

HerfstvakantieRepeating Event

De herfstvakantie is een schoolvakantie van één week. In Nederland valt deze meestal in oktober. Door de vakantiespreidinghebben niet alle kinderen in Nederland tegelijk vakantie. De data van de korte vakanties... ...

No event found!
Vorige Volgende