Scroll Top

Start Ramadan

Ramadan, man kijkt naar de maan

Volgens de Islamitische maankalender is Ramadan de negende maand. Gedurende deze spirituele tijd wordt er van zonsopkomst tot zonsondergang gevast, oftewel tussen fajr en maghrib. Ramadan wordt gezien als een periode van inkeer.

Wanneer is de Ramadan?

De Ramadan begint bij het zien van een nieuwe maan en eindigt bij de volgende. Om de datum precies te bepalen, kijken moslims meestal naar de maan op de 29ste dag van Shabban; als iemand met het blote oog de nieuwe maan ziet, begint Ramadan. Tegenwoordig gebruiken veel mensen astronomische berekeningen om vast te stellen wanneer Ramadan begint en eindigt.

Vasten

Bij het vasten op Ramadan mag je niet eten, drinken roken. Ook moet je je onthouden van geslachtsgemeenschap. Daarnaast zijn enkele zaken extra kwalijk, zoals schelden, liegen en vloeken.

Er zijn natuurlijk ook mensen waarvoor het vasten schadelijk is voor hun geestelijke of lichamelijke gezondheid. Je moet dan denken aan zieke mensen, soldaten in oorlogstijd, zwangere vrouwen, jonge kinderen, tieners die examens moeten maken, en meer. Deze mensen mogen zicht dan onthouden van het vasten.

Uitgebreid gegeten wordt er altijd s ’ochtends vóór zonsopkomst en s ’avonds ná zonsondergang. Na het vasten in de maand Ramadan volgt er een heel groot feest: het Suikerfeest.

Zie https://www.kalender-365.nl/feestdagen/

Date

za, 01 mrt 2025

Time

Hele dag
QR Code
Vrij
28
oktober
Hele dag

HerfstvakantieRepeating Event

De herfstvakantie is een schoolvakantie van één week. In Nederland valt deze meestal in oktober. Door de vakantiespreidinghebben niet alle kinderen in Nederland tegelijk vakantie. De data van de korte vakanties... ...

No event found!
Vorige Volgende