Scroll Top

Valentijnsdag

Valentijnsdag

Valentijnsdag is een speciale gelegenheid om je geliefden te laten zien hoeveel je om je geeft. Je kunt dat op veel manieren laten zien, zoals kaarten, bloemen en cadeautjes. Mensen kiezen er vaak voor om dit te vieren door naar de film te gaan of samen iets leuks te doen. Deze feestdag wordt gevierd op 14 februari.

Geschiedenis

Op Valentijnsdag vieren we de gedachtenis van twee Christelijke martelaren, maar hun verhaal heeft niets met de rituelen te maken van nu. Volgens veel mensen is Valentijnsdag ooit gewoon een Romeins feest ter ere van vruchtbaarheid geweest. In 496 heeft Paus Gelasius I dit feest volledig veranderd door Sint-Valentijn’s dag in het leven te roepen. Bovendien is de datum één dag verschoven, waardoor we nu op 14 februari Valentijnsdag vieren.

Populariteit

Valentijsdag is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit komt vooral door bedrijven die merken dat ze er veel mee kunnen verdienen. In de Verenigde Staten is het vooral gericht op liefde in algemene zin, en niet alleen de anonieme liefde. Op deze manier kunnen ze er nóg meer aan verdienen! Vooral boekwinkels, bloemenwinkels, cadeauwinkels, maar ook bakkers en verzendbedrijven verdienen goed rond Valentijnsdag. Ook worden er speciale Valentijnfilms gemaakt en draaien bioscopen overuren.

Zie https://www.kalender-365.nl/feestdagen/

Date

vr, 14 feb 2025

Time

Hele dag
QR Code
No event found!
Vorige Volgende