Scroll Top

Expositie Next Culture

Expositie Next Culture

Kiezen voor techniek!

Tijdens de Next Culture expositie bezochten een aantal klassen van het Globe College de YURT.

De maskers die gemaakt waren door leerlingen uit andere klassen waren fascinerend voor de bezoekende leerlingen. Ze zaten braaf op de grond en smeekten me om telkens nog een masker meer op het robotlijf te hangen. Ze waren allemaal erg benieuwd en moesten hard lachen om de audiofragmenten die in de maskers verborgen zaten.

Een van de leerlingen riep: “Ik wil dit masker horen, want zij is mijn vriendin!“. Ze bedoelde natuurlijk dat het masker gemaakt was door haar vriendin. Maar door de manier waarop ze het zei leek het alsof ze het heel belangrijk vond dat dit masker gekozen werd. Ik vroeg daarom aan de klas of ze vonden dat een robot een vriend of vriendin kan zijn. De meningen waren verdeeld, de meesten vonden dat het niet kon maar een paar leerlingen vonden van wel.

Next culture

Fair2 Robot

De fair2 robot (de persoonlijkheidstest op basis van tegenstellingen) wekte in eerste instantie ook veel belangstelling op bij de leerlingen. Af en toe zag ik een leerling die probeerde serieus de vragen te beantwoorden. Maar meestal werden deze momenten verstoord omdat de rest ineens wegliep of er simpelweg heel vaak achter elkaar op de knoppen geramd werd. Dit leidde overigens tot een supergrappige situatie waarbij de robot op hol leek te slaan. De robot bleef nog lang nadat deze met rust gelaten werd zinnen uitspugen terwijl hij……..

Lees verder en meer over o.a. de VR bril, datavissen voeren en analoge visualisatie: Next Culture Expo 2019.pdf