Scroll Top

Olympic Moves!

Olympic Moves!


[av_heading heading=’Olympic Moves!’ tag=’h1′ style=’blockquote modern-quote’ size=’22’ subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” admin_preview_bg=” av_uid=’av-u5shwj’][/av_heading]
Het Globe College is een samenwerkingsverband aangegaan met het Fight and Dance Centre. Samen met hen stellen wij een ‘Globe Dansteam’ op, waarmee het Globe College vertegenwoordigd wordt tijdens Olympic Moves. Olympic Moves is een jaarlijkse schoolsportcompetitie tussen verschillende scholen uit het voortgezet onderwijs. Scholieren gaan eerst regionaal en daarna nationaal tegen elkaar ‘battelen’ om het kampioenschap voor scholen. Het grote doel van Olympic Moves is om scholieren uit het middelbaar onderwijs samen (meer) te laten sporten.
Samen met de dansdocenten van PM-dance, een dansschool gevestigd in Utrecht, begeleiden we de groep om deel te nemen aan de competitie. Om leerlingen te enthousiasmeren lid te worden van het dansteam, hebben de dansdocenten van PM-dance kennismakingslessen verzorgd tijdens de gymlessen. Tijdens deze lessen hebben de leerlingen basisstappen aangeleerd gekregen, waarbij ze binnen een lesuur al een kleine dans leerden.
Op het moment dat de leerlingen de lege gymzaal zagen en zich afvroegen wat er deze gymles op het programma stond, was niet iedereen meteen enthousiast. Voornamelijk de jongens kwamen direct met smoesjes over blessures: last van m’n linkerteen, last van m’n … 🙂 Maar op het moment dat de dansdocente op muziek haar warming-up gaf, zag je de leerlingen lekker losjes worden. Binnen één lesuur hadden ze al een leuke dans geleerd!
Uiteindelijk heeft iedereen heel enthousiast meegedaan en waren het geslaagde kennismakingslessen. Bedankt PM-dance docenten. Op naar de Olympic Moves!
Sectie Lichamelijke Opvoeding