Scroll Top

Robotica op Tech Campus ROC

Robotica op Tech Campus ROC


[av_heading heading=’Keuzevak Robotica’ tag=’h1′ style=’blockquote modern-quote’ size=’22’ subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” admin_preview_bg=” av_uid=’av-s2cwzk’][/av_heading]

Unieke samenwerking

Een belangrijk moment: ROC Midden Nederland (ROC MN) en de voortgezet onderwijsscholen (VO) Cals College, Globe College, Oosterlicht College en Trajectum College, hebben hun handtekening gezet voor een unieke samenwerking. Het betreft de gezamenlijke uitvoering van het technische vmbo keuzevak ‘Robotica’ op de Tech Campus in Nieuwegein.
Elke week les Robotica 
Vanaf 12 september komt een klas van 16 leerlingen wekelijks op de woensdagmiddag naar het Tech College – op de Campus in Nieuwegein – voor het volgen van het keuzevak Robotica. Aan het keuzevak nemen zowel leerlingen deel uit het profiel Dienstverlening en Producten (D&P) als het profiel Produceren, Installeren en Energie. (PIE)
Het programma is een gezamenlijk product van zowel vmbo- als mbo-docenten. Elke week schuift een andere vakdocent uit het VO aan bij het programma voor begeleiding. Twee jonge, enthousiaste mbo-docenten van ROC MN zullen de lessen verzorgen in passende praktijklokalen; Techlabs. De leerlingen gaan hier aan de slag met het leren kennen van robots en het bouwen en programmeren van een robot.

Techniekonderwijs - bouwen en programmeren van een robot

Oriënteren op techniek

De leerlingen maken tijdens dit traject al vroeg kennis met een mbo-omgeving, mbo-studenten, de manier van lesgeven op het mbo en de verscheidenheid aan technische toekomstmogelijkheden. De samenwerking draagt niet alleen bij aan het behoud van technisch vmbo-onderwijs in de regio, maar versterkt ook het netwerk tussen de scholen. Bovendien geeft het vmbo-leerlingen de kans om zich al vroeg te oriënteren op een toekomst in de techniek.