Scroll Top

Kunst voor Maliebaan

Kunst voor Maliebaan

Aan de slag met kunst!

Dag autoweg, hallo promenade. Het middengedeelte van de Maliebaan wordt omgetoverd tot kunstroute. Leerlingen van zes Utrechtse scholen helpen mee tien nieuwe kunstwerken te ontwerpen, zo ook van Het Globe College.

Officiële Kick-off

De deelnemende leerlingen beleefden samen met hun ouders, leerkrachten en de uitvoerende kunstenaars laatst de officiële kick-off. Tijdens een wandeling over de Maliebaan gaven mensen uit de wijk uitleg bij plekken en bestaande beelden. Voor de kunstenaars en leerlingen inspiratie genoeg om bij terugkomst aan de hand van de tien geselecteerde thema’s direct aan de slag te gaan met ontwerpschetsen.

Kunstenaars komen naar scholen

Komende weken komen de kunstenaars naar de deelnemende scholen voor workshops. In de tussentijd vragen de leerlingen advies aan hun klasgenoten over de ontwerpen, waarna er veertig miniatuurbeeldjes worden gemaakt. Deze miniatuurwerken zijn vanaf 15 april twee weken lang te bewonderen in een glazen showcontainer op de Maliebaan! In deze periode kun je stemmen op je favoriete beeld.

De bekendmaking van de tien winnende kunstwerken is op 8 mei, waarna de officiële opening van de route en de levensgrote kunstwerken op 18 juni volgt.