Scroll Top

Ondernemingsproject 4 MAVO geslaagd!

Ondernemingsproject 4 MAVO geslaagd!


[av_heading heading=’Ondernemingsproject 4 MAVO geslaagd’ tag=’h1′ style=’blockquote modern-quote’ size=’22’ subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” admin_preview_bg=” av_uid=’av-t08e1x’][/av_heading]

Alle groepen hebben winst gemaakt!

Sectorwerkstukken – de presentaties van ons ondernemingsproject in 4Mavo hebben weer plaatsgevonden. De groepen hebben ook dit jaar weer prachtige prestaties geleverd.
Zoals inmiddels bekend, is het de bedoeling om in groepen een onderneming te starten, die met geleend geld trachten winst te maken. De kaders van het project liggen vast. Elke groep moet tijdens het project, dat van september 2015 tot en met januari 2016 loopt, aan een aantal onderdelen werken. Ze bedenken/maken een ondernemingsplan, een bedrijfsnaam en -logo, een marktonderzoek, verkoopmateriaal en leggen financiële verantwoording af. Alle onderdelen zijn terug te zien in de presentaties waarna de beoordelingen volgden van onder meer Naomi Wierts (ROC M-N), Michael Nguyen (ex ROC student en ondernemer) en Jan Mulder (afdelingsleider Globe).
Dit jaar kwamen drie ex-Globe leerlingen, die inmiddels in het 2e jaar van het MBO zitten, vertellen hoe het leren op het MBO is ten opzichte van het Globecollege. Eén van de dames, Soumia, nam ook zitting in de beoordelingscommissie.
Alle groepen hebben dit jaar winst gemaakt! Door snel ingrijpen is geen enkele groep in een faillissement geraakt.
Kortom, een avond waarbij ik als coördinator met een trots gevoel huiswaarts reed. Fijn dat we dit jaar zoveel begeleidende docenten in ons SWS team konden verwelkomen met veel frisse, nieuwe ideeën!
Bedankt ook namens de leerlingen van 4 Mavo!
Irma van Moort