Scroll Top

Onderwijs op afstand

Onderwijs op afstand

Toch dichtbij

Er wordt niet alleen maar verloren in deze Corona-tijd. Gedwongen door de schoolsluiting, maken we grote stappen vooruit in onderwijs op afstand. Magister is nog steeds onze basis. Leerlingen, en ook hun ouders, vinden daarin per dag en lesuur beschreven welk thuiswerk wanneer af moet zijn. Zij kunnen zo snel en eenvoudig hun dag indelen en op elkaar afstemmen. Mentoren hebben ook elke week met ouders telefonisch contact, voor rapportage, afstemming en ondersteuning.

Online vragen stellen

In de onderbouw, waar alle leerlingen al werkten met laptops in digitale leeromgevingen, vinden docenten en leerlingen elkaar nu dagelijks in het chatplatform Discord. Leerlingen kunnen hier over alle vakken vragen stellen, met mogelijkheden voor bestandsdeling en tekst-, spraak- en video-chat. (Extra) uitleg of ondersteuning, op verzoek van leerling(en) of vakdocent, is zo altijd dichtbij aanwezig.

Laptop / internet

Aan wie geen werkende laptop of internetverbinding heeft, blijven we middelen aanbieden om dat op te lossen. Ook leerjaar drie kan daardoor nu op afstand ‘dichtbij’ onderwijs volgen. Leerjaar drie komt samen in het online samenwerkingsplatform Teams, waarin we echte lessen met aanwezigheidsplicht aanbieden, met docenten voor de camera plus alle voordelen die Discord ook al biedt. Ook hier is Magister nog steeds de basis.

Globe Homeschool

Echt nieuw is Globe Homeschool. Globe Homeschool is een online onderwijsplein dat we speciaal voor de nieuwe ‘1,5-metermaatschappij’ hebben laten aanleggen. Het biedt alle functionaliteiten om op afstand les te krijgen, inclusief maatwerk ondersteuning en uitdaging dichtbij. Omdat we nu al willen ontdekken hoe we daar volgend schooljaar ons beste onderwijs kunnen aanbieden, draait leerjaar twee op Homeschool nu al proef met het vak Muziek.
We blijven dus dichtbij, en daar zit muziek in! 😉