Scroll Top

Presentatie sectorwerkstuk MAVO 4

Presentatie sectorwerkstuk MAVO 4


[av_heading heading=’Je eigen onderneming!’ tag=’h1′ style=’blockquote modern-quote’ size=’22’ subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” admin_preview_bg=” av_uid=’av-r4s1cy’][/av_heading]
Afgelopen week hebben de presentaties van ons ondernemingsproject in MAVO 4 weer plaatsgevonden. De groepen hebben ook dit jaar weer prachtige prestaties geleverd.
In groepjes een onderneming starten met geleend geld en trachten winst te behalen, was ook dit jaar weer het doel van dit befaamde project. De kaders lagen hierbij vast. Alle groepen bedachten namelijk in een tijdsbestek van zes maanden een ondernemingsplan, een bedrijfsnaam en -logo, een marktonderzoek, verkoopmateriaal en legden financiële verantwoording af.
Nf presentatie sectorwerkstuk mavo4 2018
De aftrap van dit project vond in september 2017 plaats op het B&A College ROC door Victor Brandsma, die een inspirerende openingsworkshop in elkaar had gezet met een fantastische jonge onderneemster als spreker.
Alle onderdelen van de ondernemingen waren op 31 januari terug te zien in de presentaties waarna de beoordelingen volgden van ondernemer Maurits Logtenberg, ING-topper Gusta Timmermans en afdelingsleider Jan Mulder. De leerlingen hebben overduidelijk veel van Timmermans eerder verzorgde workshop ‘Presenteren kun je leren’ geleerd. Maurtis Logtenberg heeft tevens het verschil kunnen maken en de leerlingen echt een stap verder kunnen helpen. Zo zien we dat we elk jaar weer voortuitgang met het project kunnen boeken met behulp van professionals uit het bedrijfsleven.
Alle groepen hebben dit jaar gelukkig weer winst gemaakt en door snel ingrijpen is geen enkele groep in een faillissement geraakt. Kortom: een avond waarbij ik in mijn rol als coördinator met een trots gevoel huiswaarts reed. Fijn dat we dit jaar weer zoveel begeleidende docenten in ons PWS-team konden verwelkomen met veel frisse, nieuwe ideeën! Bedankt, ook namens de leerlingen van 4 mavo!
Groet, Irma van Moort
Je kunt hier de presentatie bekijken:
Presentaties sectorwerkstuk mavo 4