Scroll Top

Visie

Jij doet ertoe

Vertrouwen in Leerlingen

Het Globe College is een brede school voor Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs (VMBO). We besteden veel aandacht aan taal, talentontwikkeling, sport, kunst en cultuur. Leerlingen van het Globe College zijn gemotiveerde jongeren waar de school hoge verwachtingen van heeft. Je wordt geprikkeld om beter te presteren en jouw talenten te ontdekken en ontwikkelen. Wij bieden hiervoor de onderwijsvorm die het beste bij je past.

Onze ambitie: vertrouwen hebben in de ontwikkeling van leerlingen door Taal, Talent en Toekomst!

Op het Globe College doe jij ertoe. Wij waarderen je om wie je bent en zien juist dat in ‘het anders zijn’ vaak hele mooie kansen liggen! Wil je dus ècht het maximale uit jezelf halen? Dan is het Globe College: ‘The place to be!

ONZE VISIE

TAAL TALENT TOEKOMST

TAAL

Taal is op het Globe College hét instrument om jezelf te ontwikkelen. Als je de taal goed kent, opent dat vele deuren. Je begrijpt dingen sneller en beter, hebt gemakkelijker toegang tot kennis, je leert jezelf veel beter kennen én het levert natuurlijk betere examenresultaten op. Een goede beheersing van de Nederlandse taal zorgt er daarom ook voor dat jij goed kan functioneren in de kenniseconomie van deze tijd. Dit maakt het leren veel gemakkelijker, je hele leven lang!

Wetenschappelijk effectief

Het taalonderwijs op het Globe College is wetenschappelijk effectief bewezen en gebaseerd op de theorie van taaldeskundige Kees Vernooy.

Naast taal zijn ook rekenen en andere vakken heel belangrijk. Extra aandacht, maatwerk en bezig zijn met het ontdekken en ontwikkelen van jouw talent(en), zorgen ervoor jij optimaal voorbereid bent op een mooie toekomst.

TALENT

Op het Globe College zitten leerlingen met talenten op verschillende gebieden. Om die talenten zo goed mogelijk naar boven te laten komen, vinden wij het belangrijk dat talenten zo breed mogelijk ontwikkeld worden. Alle docenten zijn gekwalificeerd om het beste uit jullie naar boven te halen.

Heb je meer moeite met leren? Dan biedt de school maatwerk in o.a. de vorm van individuele uren (i-uren). Je krijgt het onderwijs dat bij je past zodat je het maximale uit jezelf kunt halen. Je kunt vaak meer dan je denkt!

Meer zelfvertrouwen

In de activiteitenweken werk je aan verschillende uitdagende projecten. In het lesprogramma en na schooltijd kun je deelnemen aan verschillende sport- of cultuuractiviteiten.

Wanneer je eenmaal ontdekt waar je goed in bent, zul je veel meer zelfvertrouwen en eigenwaarde krijgen. Het zorgt er ook voor dat jij evenwichtiger en zelfstandiger in het leven staat. Dat alles heeft weer een positief effect op je leerresultaten en toekomst!

TOEKOMST

We starten in een vroeg stadium onze Loopbaan Oriëntatie en – Begeleiding (LOB). Er zijn veel mogelijkheden om je te oriënteren op verschillende beroepen. Door stage te lopen bij een bedrijf of organisatie leer je de praktijk uitgebreid kennen.

oriënteren op de toekomst

Eerste leerjaar

We stellen jou de vraag om na te denken over jouw toekomstige beroep. Een fotograaf maakt leuke foto’s van elke leerling in de brugklas in passende kleding van zijn/haar toekomstige beroep.

Tweede en derde leerjaar
In zowel het eerste als het tweede leerjaar ga je op snuffelstage. Je doet praktijkervaring op door een dag mee te lopen in een organisatie of een bedrijf. Verder maak je in het tweede leerjaar een eerste keuze voor twee profielen.

Derde leerjaar

Vanaf het derde leerjaar ga je een beroepsstage lopen. Dat is niet alleen leuk, maar ook verrassend en vooral leerzaam!