Scroll Top

Bibliotheek en Globe slaan handen ineen

Bibliotheek en Globe slaan handen ineen


[av_heading heading=’Kwaliteitsverbetering en stimuleren van meer lezen’ tag=’h1′ style=’blockquote modern-quote’ size=’22’ subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” admin_preview_bg=” av_uid=’av-noaa3w’][/av_heading]
Globe College doet het goed met taal en lezen
De bibliotheek en de school hebben een gemeenschappelijk doel: jongeren helpen om zich te ontwikkelen tot zelfstandige, evenwichtige burgers. Daphne van Gemert (Globe College) en ondergetekende Carolien Krikhaar (bibliotheek Utrecht) hebben een presentatie gegeven over de samenwerking. Op verzoek van de Bibliotheek deden we dit op school – De Bibliotheek op Shool.
Het publiek bestond uit beleidsmedewerkers van bibliotheken uit alle provincies, Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek. Ik citeer van hun website: ” de Bibliotheek op school: met deze aanpak werken bibliotheken, scholen en gemeenten op strategisch niveau structureel samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen en jongeren. Het doel is een aantoonbare kwaliteitsverbetering van het onderwijs en het stimuleren van meer lezen, op school en thuis.”
Ik ben blij en trots om met deze school en met dit team aan Nederlands te mogen werken! Maar ik niet alleen; schrijvers komen met plezier jaarlijks terug en mijn bibliotheek-collega’s ontvangen graag klassen van het Globe College bij bibliotheek Kanaleneiland. De docenten bereiden niet alleen de schrijversbezoeken goed voor, ook de bibliotheekbezoeken en voorleeswedstrijd Read2Me!. Papieren boek of e-book: het is binnen handbereik van de leerlingen. Taal en lezen is belangrijk op het Globe College, dat merk ik als bibliotheekmedewerker bij evaluaties en de school ziet het terug in de cito scores: hoe mooi! Daphne’s naam zingt nu rond bij de toehoorders: deze school, die doet het goed met taal en lezen en de rol van de bibliotheek is zinvol en effectief.
Het zal mij niet verbazen als Daphne vaker gevraagd gaat worden voor een presentatie…!
Carolien Krikhaar – de Bibliotheek Utrecht