Scroll Top

Finale Heel Globe Bakt – Koekenbakker 2017

Finale Heel Globe Bakt – Koekenbakker 2017


[av_heading heading=’Koekenbakker van het Globe’ tag=’h1′ style=’blockquote modern-quote’ size=’22’ subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” admin_preview_bg=” av_uid=’av-sbacem’][/av_heading]
Fantastische bakkunsten
Drie weken lang hebben leerlingen uit leerjaar 3 van het Globe College gestreden om de titel ‘Koekenbakker van het Globe 2017’. De organisatoren Micheline ten Thij en Margot Teunen zijn ontzettend trots op de inzet van alle bakkers.
Finale heel globe bakt 2017
Verschillende recepten werden uitgeprobeerd, mooi gepresenteerd en uiteindelijk beoordeeld door verschillende jury’s. Carla Visch van bakkerij Skorpan mocht het spits afbijten en was onder de indruk van de bakkunsten van onze bakkers. Ook de publieksjury, die onder andere bestond uit bewoners van woonzorgcentrum de Bijnkershoek en medewerkers van Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland mochten de taartjes proeven en beoordelen. “Dit is zeker geen straf, ” zeiden zij.
Jury heel globe bakt 2017
De finale werd beoordeeld door Bjørn Koot, de patissier en tevens begeleider van het proces, Richard Mordang en docent Marianne van der Meer. Richard zei na zijn beoordeling: “Ze hebben het geweldig gedaan!
De leerlingen waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk kon er maar één de winnaar zijn: Aya ging naar huis met een mooie trofee en, ook heel belangrijk, de titel ‘Koekenbakker van het Globe 2017’. Gefeliciteerd!!
Bekijk hier een compilatie:

Bekijk hier de nieuwsflits van juni 2017