Scroll Top

Innovatief en sterk techniekonderwijs

Innovatief en sterk techniekonderwijs

Landelijk project

Vanaf 1 januari 2020 neemt het Globe, samen met de andere 4 vmbo scholen in Utrecht, deel aan Sterk Techniekonderwijs Utrecht (STO). STO is een landelijk project om Techniek en Technologie te stimuleren en ontwikkelen binnen het onderwijs.

Grote vraag naar technisch personeel!

Hoewel de vraag naar technisch geschoold personeel stijgt, kiezen onze leerlingen nog te weinig voor een van onze technische profielen zoals produceren, installeren & energie (PIE), mobiliteit & transport (M&T) of in de nabije toekomst bouwen, wonen & interieur (BWI). Daarnaast wordt er te weinig aandacht besteed aan techniek binnen onze niet technische profielen zorg & welzijn (Z&W) en economie & ondernemen (E&O).

Verder ontwikkelen

Het Globe gaat zich de komende jaren dus steeds verder ontwikkelen op het gebied van Techniek en Technologie. In zowel de onderbouw, als zeker ook de bovenbouw binnen alle profielen, zullen leerlingen dit gaan zien en meemaken.

De eerste aanwinsten staan al in school. Zo staan er het volgende schooljaar o.a. bij Mobiliteit & Transport een elektrische auto, een Twizy, en een flitsende Buggywaar de leerlingen aan kunnen sleutelen.