Scroll Top

All Colours are Beautiful!

All Colours are Beautiful!

Harmonie

Racisme staat op dit moment wereldwijd in het middelpunt van de belangstelling, ook op het Globe College. Het is een thema, dat extra discussies oproept door het overlijden van George Floyd, maar dat voor veel van onze leerlingen al veel langer een actueel en ook eigen thema is. Op straat, in de wijk en zelfs op school, ondervinden zij soms aan den lijve wat discriminatie inhoudt: niet alleen door gangbaar geraakte (grappig bedoelde) pijnlijke opmerkingen, maar ook bij het verwerven van een stageplaats of bijbaan.

Bewustwording

Om bewustwording hiervan binnen en buiten school te stimuleren, met als doel racisme en discriminatie tegen te gaan, hebben mavo-leerlingen van het Globe College samen de banner ‘All colours are beautifull’ ontwikkeld. Alex de Jongh, docent beeldende vorming: ‘In gesprek met elkaar hebben we bewust voor een positief geladen statement gekozen. Dus geen oproep tot bestrijding van iets, maar een podium voor het ideaal dat wij voor en met elkaar nastreven: harmonie!’ De boodschap heeft gestalte gekregen in een metaforische quote met daaromheen een dynamiek aan willekeurig gekleurde handen, die met elkaar samenwerken en naar elkaar uitreiken.

Verrijking van je eigen wereld

Het Globe College wil het niet laten bij dit statement alleen: diversiteit als verrijking van je eigen wereld, met empathie als opgang naar verbinding met de ander, wordt nog nadrukkelijker een toetssteen voor de inrichting van de dagelijkse schoolpraktijk.