Scroll Top

Nederlands Filmfestival

Nederlands Filmfestival

'De belofte van Pisa'

Op vrijdag 2 oktober werd het Globe College omgetoverd tot een heuse bioscoop, met meer dan 30 kleine filmzaaltjes en een REUSACHTIG Gouden Kalf in de aula! In plaats van reguliere lessen, was er een filmprogramma in het kader van het Nederlands Filmfestival.

Op de dag van de uitreiking van de Gouden Kalveren, keken de leerlingen gezamenlijk met hun mentorklas naar de film ‘De belofte van Pisa’. Het is een sprankelende verfilming van bestseller van Mano Bouzamour over het vinden van je eigen pad. Het gaat over Samir, die fantastisch trompet kan spelen, en daarom auditie mag doen voor het Muzieklyceum Zuid. Hij kan geen noot lezen, maar wordt toch toegelaten omdat hij zo goed is. Tegelijkertijd worden zijn broer en zijn beste vriend aangehouden voor een gewapende overval. En wordt het mooiste meisje van de klas verliefd op hem.

Bezoek hoofdrolspelers + Gouden Kalf

Ook kreeg het Globe College bezoek van de hoofdrolspelers Shahanine el Hamus en Olivia Lonsdale! Inmiddels weten we dat het kalf voor de beste acteur ging naar Shahine El-Hamus. Ook werd de componist van de film ­onderscheiden met het kalf voor de beste muziek.
Het was voor ons allemaal een geslaagde en inspirerende dag die we niet snel zullen vergeten!
Bekijk een impressie van deze dag: Filmfestival Globe
Meer informatie over de film: De belofte van Pisa