Scroll Top

Sterk Techniekonderwijs

Sterk Techniekonderwijs

Up-to-date voor de toekomst!

Meer technologisch onderwijs

Inmiddels zijn binnen alle profielen de eerste investeringen afgerond en zijn de eerste stappen naar het te ontwikkelen onderwijs ook gezet. Samen met een aantal collega vmbo-scholen en het ROC werken we verder aan de toekomst van (nog) meer technologischer onderwijs op onze school.

Zorgrobot ‘Maatje’

Zorg en Welzijn heeft naast de zorgrobot ‘Maatje’, ook de Cradle (CRDL) aangekocht. De CRDL is een interactief zorginstrument dat aanraking tussen mensen vertaalt in geluid. Dit maakt nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie – zoals mensen die lijden aan dementie, autisme of een verstandelijke beperking- én hun omgeving. Het is ongelooflijk mooi om te zien hoe leerlingen dit oppakken en leren hoe ze dit kunnen inzetten.

Cradl (crdl) zorgrobot maatje

Elektrische en hybride voertuigen

Mobiliteit en Transport heeft ingezet op een aantal nieuwe modellen en digitale trainers die weer helemaal up-to-date zijn voor deze tijd. Zo leren leerlingen alles op het gebied van veilig werken aan elektrische en hybride voertuigen. Verder zijn er enkele nieuwe bruggen en heftafels aangeschaft, deze laatste voor tweewielers, inclusief een bromscooter.

Elektrische en hybride voertuigen

Duurzame energie!

Produceren, Installeren en Energie heeft de afgelopen periode ingezet op duurzaam. Naast de bestaande zonnepanelen komt er een zonneboilerinstallatie, een leer- en lesmodule van een warmtepompinstallatie en een aantal elektrotechnische meetkoffers waarmee je leert goed te meten. Meten en de juiste diagnose kunnen stellen wordt overigens binnen alle profielen steeds belangrijker.

Duurzame energie, warmtepomp

Retail en detailhandel

Economie en Ondernemen is gestart met de eerste onderwijsconcepten in de retail en detailhandel. Met een borduurmachine en kleding-bedrukmachine leren kinderen hun eigen kleding te ontwerpen. Deze designs worden gedigitaliseerd en vervolgens gemaakt.

Borduurmachine voor economie & detailhandel