Scroll Top

Puberruil

Puberruil

Jouw wereld, mijn wereld...

Bijna een jaar geleden kreeg het Globe College onverwachts bezoek uit het kleine dorpje Wijchen van het Maaswaal College. Twee docenten wilden namelijk vragen of onze leerlingen mee wilden doen aan een uitwisselingsproject. De leerlingen van het Maaswaal College komen onze school en prachtige stad Utrecht bewonderen en onze leerlingen zullen dan een bezoek brengen aan het mooie groene Wijchen.

Masterclasses

Afgelopen maart hebben wij 12 leerlingen mogen ontvangen van het Maaswaal College. ’s Morgens hebben de leerlingen met hun maatje van het Globe College drie masterclasses gevolgd. Ze hebben gesport, een lesje Mens en Maatschappij gevolgd, en gekookt. Hun kookkunsten werden meteen op de proef gesteld, want ze mochten hun gemaakte eten tijdens de lunch zelf opeten. De pizza en soep smaakten verrukkelijk! Daarna zijn we de stad ingegaan om even rond te lopen en hebben als cultureel evenement de Domtoren beklommen. Wat ziet Utrecht er fantastisch uit op zo een hoogte! De dag werd afgesloten bij de Kebab Factory. We hebben met z’n allen daar een heerlijk hapje gegeten.

Heel leuk!

De dag is voorbijgevlogen! Wat hebben de kids het gezellig gehad met elkaar. ‘Heel leuk om leerlingen van een andere plaats te ontmoeten!’, aldus een leerling van het Globe College. Helaas hebben wij nog geen bezoek kunnen brengen aan het Maaswaal College vanwege de coronacrisis. Maar in 2021 gaan wij zeker afreizen naar Wijchen om het mooie groene dorp te bezichtigen!
Wordt vervolgd…