Scroll Top

Van Escape-room tot Snuffelfiets

Van Escape-room tot Snuffelfiets

Technologie & toepassing

Een escaperoom bouwen met circulair materiaal voor een echte opdrachtgever. Dát staat op het programma bij het Globe College in Utrecht, waar samen met partners zoals Technotrend, het KNMI en RIVM uitdagende praktijkopdrachten met leerlingen worden uitgedacht voor het nieuwe examenvak Technologie & Toepassing.

Uitdagende praktijkopdrachten

Eigenlijk”, zegt Denny van Beusichem, “is Technologie & Toepassing (T&T) voor de mavo, wat het Technasium is voor havo/vwo. Voor vmbo-beroepsgericht zit techniek in de profielen, maar voor leerlingen van de theoretische leerweg hadden we nog helemaal geen techniek in huis. Het ministerie heeft voor dit nieuwe vak een pilot opgezet en wij zijn één van de 36 pilotscholen die hieraan mee doen.
Op het Globe College volgen de leerlingen het nieuwe vak 4 uur per week. Die uren vult de school bij voorkeur in met opdrachten uit de buitenwereld. “Het is een heel nieuw vak dat van ‘scratch’ af aan ontwikkeld moet worden. Dat doen we samen met het bedrijfsleven. Er ligt nu eenmaal geen kant en klaar lespakket dat je kunt volgen, we moeten het zelf doen.

Benieuwd naar de rest van dit interview? Klik dan op de onderstaande link.

Lees verder