Scroll Top

Cito 2017

Cito 2017


[av_heading heading=’Cito 2017 leerjaar 1′ tag=’h1′ style=’blockquote modern-quote’ size=’22’ subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” admin_preview_bg=” av_uid=’av-nl0dcq’][/av_heading]
Gefocust aan de slag
Terwijl de prachtige zonnestralen de klaslokalen vullen, maken de leerlingen zich klaar om twee ochtenden gefocust aan de slag te gaan met de cito. Elk schooljaar worden de leerlingen van de onderbouw getest op hun kennis en vaardigheden. De cito is een hulpmiddel om het niveau van de leerlingen beter in beeld te brengen.
Elke keer is het weer spannend voor de leerlingen. ’s Morgens om 8.15 uur werd iedereen verwacht bij hun mentor. Zo konden zij een kwartiertje opstarten, om vervolgens vijf citotoetsen te maken, en dat twee ochtenden lang. Om het te laten slagen, moest iedereen helemaal stil zijn tot de laatste leerling helemaal klaar was.
De leerlingen hebben zeer geconcentreerd gewerkt. Tegen het eind van de ochtend werd dat begrijpelijkerwijs steeds moeilijker. Gelukkig zitten de cito’s er voor dit schooljaar weer op; het wachten is nu op het resultaat. De leerlingen mogen alvast weten dat de docenten heel trots op jullie zijn!
Bekijk hier de nieuwsflits van juni 2017