Scroll Top

Cool Climate, Save Energy

Cool Climate, Save Energy


[av_heading heading=’Project Cool Climate Save Energy tag=’h1′ style=’blockquote modern-quote’ size=’22’ subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” admin_preview_bg=” av_uid=’av-r9d15l’][/av_heading]
Globe gaat voor duurzaam!
Cool Climate? Save Energy! In de keuze werktijd houdt een groep hele enthousiaste en gemotiveerde 2e klassers zich op 7 maandagen bezig met energie en energie besparen. Hoeveel elektriciteit gebruikt een gloeilamp en hoeveel een ledlamp nu eigenlijk? En hoeveel Watt kost het om een telefoon op te laden? In de 2e bijeenkomst hebben de leerlingen kennis gemaakt met wel 15 isolatiematerialen. Vervolgens gingen ze de uitdaging aan om 3 ijsklontjes zó goed te isoleren, dat ze zo langzaam mogelijk smelten.
Cool climate, save energy
De leerlingen hebben tevens de school kritisch bekeken m.b.t. het energie- en waterverbruik en de mobiliteit. Vervolgens hebben zij advies uitgebracht aan de directeur om verbeterpunten aan te kaarten.
Op dit moment onderzoeken de leerlingen het energieverbruik bij hen thuis n.a.v. tips van Maarten van Energiebox. Het is spannend wat daar uitkomt.
Cool Climate Save Energy is een goed programma waar leerlingen super enthousiast aan werken. We sluiten feestelijk af met het energie[r] evolutiespel.
Bekijk hier de nieuwsflits van juni 2017