Scroll Top

Stedentrip Keulen 3e jaars

Stedentrip Keulen 3e jaars


[av_heading heading=’Stedentrip Keulen 3e jaars tag=’h1′ style=’blockquote modern-quote’ size=’22’ subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” admin_preview_bg=” av_uid=’av-tu6icw’][/av_heading]
‘So ein Tag, so wunderschön wie heute…’
Rond de klok van zeven uur stond eenieder opgewekt te wachten op het moment dat men in de bus mocht stappen. Ongeveer half acht togen de bussen, met in het hoofd het lied: “So ein Tag, so wunderschön wie heute”, richting Keulen. Wij hadden het weer als goede bondgenoot meegenomen en dat verhoogde zeker de stemming!
Keulen kabelbaan
Tegen een uur of 11 werden wij afgezet bij de kabelbaan, die ons in groepjes van 4 naar de andere kant van de Rijn bracht. Hier had iedereen, voor zover men durfde te kijken, een prachtig uitzicht over de stad Keulen. Nadat iedereen zich aan de overkant verzameld had, werd er via een fraaie route langs de Rijn naar de Hohenzollernbrücke gewandeld, waarbij er af en toe een geschikt moment gezocht werd om een foto te schieten. Het opvallende aan deze brug is, dat de wanden hiervan behangen zijn met zogenaamde “liefdesslotjes” in allerlei maten en kleuren.
Keulen hohenzollernbrücke - liefdesslotjes
Na de wandeling over deze bijzondere brug, kregen de leerlingen de keuze om de Dom te beklimmen óf met een groep een museum te gaan bezoeken. Diegenen met de minste hoogtevrees durfden de uitdaging aan, en al wentelend had men een fraai uitzicht over Keulen. Na 291 treden werd de klokkenstoel bereikt. Na nog eens 95 treden kom je uit op 70 meter, waarna na het beklimmen van een metalen trap verder geklommen kan worden naar 97 meter. Een hele aparte ervaring met al die tegenliggers op de wenteltrap.
Na het opsnuiven van dit stukje cultuur brak het hoogtepunt van de trip aan: vrijheid en shoppen en daar werd driftig gebruik van gemaakt! Het bezoeken van o.a. de Primark heeft het bedrijf dankzij onze leerlingen, maar ook docenten, geen windeieren gelegd.
Tegen half 6 werd ons uitstapje afgesloten met een ontspannen rondvaart over de Rijn, waar na een stevige wandeling de bussen werden opgezocht die ons weer naar “die Heimat” terugbrachten.
Martin Engels
Bekijk hieronder een compilatie:

 
Bekijk hier de nieuwsflits van juni 2017