Scroll Top

Techniek – Virtual Reality

Techniek – Virtual Reality


[av_heading heading=’Techniek – Door een virtual reality bril rondkijken in een winkel!’ tag=’h1′ style=’blockquote modern-quote’ size=’22’ subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” admin_preview_bg=” av_uid=’av-s36u1d’][/av_heading]

Een kijkje achter de schermen

Bij het feest van de techniek op het bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht, kregen leerlingen van het vmbo een kijkje achter de schermen van bedrijven die gespecialiseerd zijn in technische toepassingen. Hiermee wil de organisatie en het Globe College leerlingen goed informeren over de mogelijkheden voor een baan binnen de technische sector.

Bedrijf Van Dijk

Zo is maandag 7 november de tweede klas van het Globe College op bezoek geweest bij het bedrijf Van Dijk. Dit bedrijf onderhoudt en repareert vrachtwagens. Leerlingen mochten overal kijken en zijn in en onder een vrachtwagen geweest. De kennis van verschillende onderdelen van een vrachtwagen is (na uitleg) getest middels een quiz. Een remschijf, oliefilter, cilinder; leerlingen van klas 2 herkennen ze na deze middag.

Bedrijf Stamhuis

Het bedrijf Stamhuis, dat verbouwingen van grote winkels realiseert, heeft ook zijn deuren geopend voor onze leerlingen. Met een virtual reality bril hebben leerlingen rondgekeken in een te verbouwen winkel. Leerlingen hebben uitleg gekregen over hoe tegenwoordig de inrichting van een winkel door middel van ict toepassingen ontworpen wordt.
Ook een rondleiding in het grote magazijn van deze onderneming hoorde bij het middagprogramma.
We zijn bijzonder gastvrij ontvangen door deze bedrijven en leerlingen mochten alles proberen, aanraken en vragen.
Aan het einde van de middag zijn er zeker leerlingen geweest die door deze bedrijven geïnspireerd zijn en ideeën over toekomstig werk hebben opgedaan!